Novinky

Tříleté studium na českých sekcích (Dijon, Nimes): výběrové řízení pro šk. rok 2017/2018

Opět po roce se nabízí možnost tříletého studia na střední škole ve Francii. Studium je určeno francouzštinářům z 9. tříd základních škol či studentům odpovídajících ročníků víceletých gymnázií (v naší škole studentům G4), kteří ve školním roce 2016/2017 ukončí v České republice základní školní docházku. 

Jedná se o tříletý studijní program na gymnáziích (lyceích) v Dijonu a Nîmes, který organizuje Francouzské velvyslanectví v ČR (Francouzský institut v Praze) ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Na uvedených školách existují již od roku 1920 resp. 1924 tzv. české sekce, na které odjíždějí studovat žáci z České republiky. Studium je ukončováno francouzskou státní maturitní zkouškou včetně zkoušky z českého jazyka a literatury (na obou lyceích působí také český lektor vysílaný českým ministerstvem školství).

Podrobnější informace o studiu v českých sekcích (podmínky výběrového řízení, charakteristika nabízených vzdělávácích oborů, financování studia apod.): http://www.ifp.cz/Sections-tcheques-en-France-Dijon, http://dijon-nimes.eu